/top10: Best MP games for 2 players [LT]

bgames-popuriKadangi dažnai žaidžiu žaidimus dviese (arba gyvai ar BGA/Yucata puslapiuose), net kai žaidimas yra skirtas didesniam galimam žaidėjų skaičiui, nusprendžiau pasidalint sąrašu mano manymu geriausių dideliam skaičiui žaidėjų skirtų žaidimų, kuriuos galima žaisti dviese. Dažniausiai dviese žaidžiu dėl greitesnio žaidimo. Nes ir taip darant vieną ar kelis ėjimus į dieną žaidimai internete užtrunka labai ilgai. Tokiu būdu nespėji pamiršti ką norėjai padaryti žaidime, tavo ėjimai greičiau ateina. Taip pat kai kurie žaidimai mano manymu turi per daug chaoso ir sėkmės žaidžiant su didesniu skaičiumi žaidėjų.

 

10.Firenze

Dažnai žaidžiu šį žaidimą trise. Bet jis yra visai smagus ir žaidžiant dviese. Žaidime yra pakankamai vietos konkurencijai ir su mažesniu skaičiumi žaidėjų. Taip pat turint tik vieną priešininką gali turėti ilgalaikių strategijų nebijant, kad kas nors paims tau reikalingą kortą ar užims numatytą vietą bokšte.

 

9. The Palaces of Carrara

Panašiai kaip ir su Firenze, šis žaidimas yra pakankamai geras ir su 3 žaidėjais, bet žaidžiant dviese atsiveria platesni strateginiai plotai. Be to žaidimas užtrunka šiek tiek ilgiau ir spėji pastatyt daugiau pastatų, kai žaidžiant trise pabaiga dažnai ateina netikėtai.

 

8. Voluspa

Žaidimas pakankamai įdomus ir su 3 žaidėjais, nes kol du pešasi, gali padaryt geresnį ėjimą. Bet jis yra labai paprastas ir greitas, todėl paprastai norisi jį žaisti dviese. Tuomet jauti lyg žaistum šachmatus ar panašu žaidimą.

 

7. Seasons

Kaip jau minėjau ankstesniam įrašė, šį žaidimą mėgstu žaisti tik dviese, nes su didesniu skaičiumi žaidėjų pasidaro labai sunku gauti norimus resursus ir bent kažkiek numatyt ėjimus į priekį bei laikytis savo pasirinkto žaidimo plano.

 

6. Cacao

Neseniai atrastas žaidimas, kuris puikiai žaidžiasi su įvairiais skaičiais žaidėjų. Todėl pakliūna ir į šį sąrašą.

 

5. Santiago de Cuba

Pabandžius šį žaidimą su keliais žaidėjais buvau nekokios nuomonės apie jį. Nors kartais ir sužaidžiu jį su 3 žaidėjais, bet manau, kad geriausiai jis veikia su dviem. Nes tokiu būdu vėlgi lengviau valdyti padėtį lentoje, numatyt ėjimus į priekį. Su didesniu žaidėju skaičiumi tiesiog nežinai ar pavyks tau pataikyti ant norimo ploto lentoje ar ne.

 

4. The Downfall of Pompeii

Arba tiesiog “Pompeii”. Vėlgi, mėgstu šį žaidimą ir su 3 ir su 4 žaidėjais. Bet su dviem šis žaidimas yra labiau taktinis, lentoje yra daugiau vietos išdėstyti savo figūroms, numatyti galimus figūrų judėjimo kelius, lengviau numatyti kaip blokuosi priešininką.

 

3. Zooloretto: The Dice Game

Vienas iš labiausiai žaidžiamų mano žaidimų ir jis man vis dar neatsibosta 🙂 Ir turbūt apie 95% visų sužaistų partijų buvo su dviem žaidėjais. Kaip ir su kitais žaidimais, manau, kad taktika nukenčia dėl didesnio chaoso su didesniu skaičiumi žaidėjų. Nėra vietos įdomesniam proto žaidimui (“mind game”) su priešininku, bandant pakišt jam masalą ar blokuojant jam palankesnes situacijas. Su 3 ar 4 žaidėjais tiesiog pasikliauni sėkme ir bandai pagriebti tuos resursus, kurie dar liko nepaimti be gilesnės strategijos.

 

2. Thunderstone

Nenuostabu, kad šis žaidimas yra antroje vietoje šiame sąraše, kai jis yra geriausias mano visų laikų žaidimas 🙂 Kaip ir daug kitų kaladės konstravimo “deck building” žaidimų, jie tinkami žaidimui dviese. Šį žaidimą žaidžiau ir trise, bet vis tiek norisi jį žaisti tik su vienu oponentu. Įdomu konkuruoti su juo dėl geresnio grobio požiemyje. Kai priešininkas nukauna kokį geresnį grobį, žinai, kad tau atiteks galimybė paimti sekantį, kai žaidžiant su trimis žaidėjais tokios progos neturėtum. Taip pat ne taip greitai ištuštėja samdomų karių krūvelė bei kitų daiktų ir ginklų pasirinkimas. Todėl gali spėti sukonstruoti įdomesnę, geresnę kaladę, sukurti įdomų “varikliuką”.

 

1. Tokaido

Šį žaidimą ilgą laiką žaidžiau tik su 3 ar 4 žaidėjais ir net nepagalvodavau apie žaidimą dviese, kol vieną kartą nesulaukiau daugiau žaidėjų norinčių prisijungi prie partijos BGA puslapyje ir vienam priešininkui sutikus, paleidau partiją tik dviems. Pasirodo variantas dviems yra labai įdomus ir gana aršus 🙂 Žaidžiant su 3-5 žaidėjais, norint blokuoti kitam žaidėjui reikiamą plotą turi atsistoti ten su savo figūrėle, net jei tau pačiam tas plotas nereikalingas, o gal kaip tik labai reikalingas kitas. Taigi blokuoti yra gana sunku arba labiau gali pakenkti sau. Žaidime dviems gi atsiranda dirbtinis žaidėjas “dummy player” kurio figūrėlę turi stumti į priekį tas žaidėjas, kuris yra paskutinis kelyje. Šis netikras žaidėjas nerenka taškų, bet jis blokuoja vietas, kuri jis yra pastatytas. Tam jis ir naudojamas, blokuoti tavo oponentui reikiamas vietas neaukojant savo ėjimo. Taip labai erzinant savo priešininką 🙂 Tai kol kas vienintelis žaidimas, kuriame “dummy player” panaudojimas yra iš tiesų protingas, paprastas ir naudingas.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *