Windows 10 Insider Preview – Build 16257 [LT]

Anksčiau minėta galimybė prašokti RS3 (būsimas Fall Creators Update) ir iškart pradėt testuot RS4 buvo laikina. Kai tik MS surinko pakankamai norinčių testuoti ateities versijas, ši opcija buvo išjungta. Taigi toliau testuojam įprastus build’us. Šį kartą tai 16257 ir jis turi vieną įdomią funkciją (tiesa, aktuali ji mažai daliai žmonių).

  • Valdymas žvilgsniu (Beta) – taip, neįgaliems žmonėms (arba turintiems specialią įrangą ir norintiems taip valdyti savo kompiuterius) pristatyta galimybė valdyti sistemą akių judesiais. Kai prie kompiuterio prijungtas ir tinkamai suderintas akių stebėjimo įrankis, Ease of Access meniu atsiranda papildomi nustatymai (Other options skiltyje). Taip galima valdyti pelę, klaviatūrą ir įjungti savo parašyto teksto skaitymą garsu (jeigu žmogus yra nebylus, taip jis gali bendraut su aplinkiniais). Atrodo, kad pagrindinis principas yra ilgas fokusavimas žvilgsnio ties reikiamu mygtuku ir pan. Geriausia tai pamatyt nuėjus į MS blog’o įrašą. Kol kas palaikoma tik EN-US klaviatūra, bet ateityje turi atsirasti daugiau kalbų.
  • Edge naršyklės skirtukų juosta dabar turi akrilinio permatomumo efektą. Ypač tai turi matytis išskleidus skirtukų juostą, kad matytųsi visų atidarytų puslapių “preview” langeliai.
  • Dabar paveiksliuko kopijavimas naršyklėje veiksmas turi kopijuoti paveiksliuką, o ne jo nuoroda;
  • Pataisyta klaida, kai atidaroma nuoroda viename iš dviejų nesusijusių skirtukų atidarydavo naują skirtuką ne šalia pirmo, bet iš dešinės antrojo (gale juostos);
  • Komandinės eilutės langas gauna naują spalvų paletę. Pagrindinis skirtumas – tamsesnės spalvos (kaip mėlyna) yra labiau pritaikytos naujiems monitoriams su aukštu kontrastu (kitaip sakant šviesesnės ir ryškesnės). Tiesa, naujoji paletė bus taikoma tik šviežioms naujo build’o instaliacijoms, kad nebūtų perrašyti esamų vartotojų nustatymai. Ateity turi atsirasti įrankis leidžiantis pritaikyti naujas spalvas senoms instaliacijoms.
  • Windows Defender Application Guard (WDAG) – specialus režimas kurį galima panaudot tarkim Edge naršyklėje, kad ji startuotų apsaugotoje “smeliadėžės” (sandbox) aplinkoje, patobulintas, kad startuotų greičiau. Taip pat pridėti atskirų WDAG krovimosi etapų pranešimai. Taip pat pataisytas tinklo veikimas WDAG viduje ir įvairios kitos klaidos.
  • Pataisyta problema su tinklo nustatymų nusimetimu;
  • Šis build’as pataiso jau paveiktas Storage Spaces klaidos sistemas (anksčiau buvo tik išvengiama klaidos naujose instaliacijose);
  • Persijungiant tarp skirtukų Edge naršyklėje nevers teksto skaitymo garsu įrankio (Narrator) pradėt skaityt vėl nuo puslapio pradžios;
  • Pataisytas kompanijos Wargaming žaidimų pakibimas naudojant x86 sistemas (World of Tanks ir t.t.);
  • Pataisyta problema kai kai kurie insider’iai negaudavo naujesnių nei 16241 build’ų.

Žinomos problemos:

  • Yra pranešimų, kad kartais Suggested Apps rodomos Start meniu, net kai ši opcija yra išjungta nustatymuose;
  • Kartais Virus and Threat Protection kortelė Windows Defender Security Center programoje gali rodyti “unknown” statusą. Paprastai padeda kompiuterio perkrovimas.

Office naujovės:

  • Windows insider’iai, kurie taip pat testuoja Office Insider versijas, galės į PowerPoint skaidres įterpti 3D objektus iš Remix 3D katalogo (tas pats katalogas, kuris naudojamas Paint 3D programoje). Įterptą objektą galima bus sukinėti, keisti atstumą ir pan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *