Stalo žaidimų naujienos (36) [LT]

Fantasy Flight Games numetė ne vieną didelę bombą GenCon mugės metu. Viena jų buvo dar vieno žaidimo Star Wars visatoje paskelbimas. Šį kartą tai batalijas sausumoje simuliuojantis Star Wars: Legion. Nors Imperial Assault jau turėjo panašias batalijas tik mažų padalinių ar pavienių herojų mastais. Legion gi leis vadovauti keliais (o gal ir keliasdešimt) šturmo pėstininkų ar sukilėlių padaliniais vedamais į mūšį Darto Veiderio ar Liuko Skaivokerio. Žaidimas turėtų pasirodyti dar iki šių metų pabaigos.


 Upper Deck paskelbė apie eilinį žaidimą naudojantį jų populiariąją Legendary sistemą. Šį kartą bus panaudotas X-files pasaulis. Sunku įsivaizduot kokie bus herojai ir jų savybės kortose, nes šis serialas ir filmai nėra tokie jau spalvingi. Na, bent jau reikia tikėtis geresnių iliustracijų nei buvo jų Firefly žaidime.


Kalbant apie Firefly visatą, Gale Force 9 paskelbė apie naują žaidimą Firefly Adventures: Brigands and Browncoats. Tai bus kooperacinis žaidimas 1-5 žaidėjams, pagrįstas misijomis su trumpais susirėmimais. Žaidime bus visų komandos narių figūrėlės (įdomu, kad kiekvienas personažas turės dvi figūrėles: įprastą ir herojišką). Žaidimas vyks Persephone planetos dokuose, kur teks susiremti su įvairaus plauko banditais. Išleidimas numatomas dar šiemet, o daugiau informacijos galima rasti Gale Force 9 puslapyje.


Mažų susirėmimų (“skirmish”) žaidimai dabar ant bangos. Štai Wizkids paskelbė apie žaidimą Wartime: The Battle of Valyance Vale. Šiame žaidime kova vyks realiu laiku. Kiekvieną kartą koviniam vienetui pajudėjus, atakavus ar atlikus kitą veiksmą yra apverčiamas smėlio laikrodukas ir jis negalės daugiau judėt iki laiko pabaigos. Skirtingi kariai turės skirtingus laikrodžius (30, 60, 90 sek.). Taigi reikės priimt staigius ir tikslius sprendimus gerai apskaičiuojant laiką. Skamba intriguojančiai, bet nuolatinis laikrodžių apvertimas gali greit atsibosti. Toks žaidimas labiau tinka skaitmeniniam formatui.


Štai Scythe, nors ir yra labai populiarus ir geras fizinis stalo žaidimas, sulauks savo Steam versijos. Kol kas nežinoma išleidimo data. Tai yra vienas iš daugelio Asmodee Digital į skaitmeninį formatą paverčiamų žaidimų.


Fantasy Flight Games nustebino ne tik Twilight Imperium 4 ar Star Wars: Legion paskelbimu, bet ir naujo Civilizacijos žaidimo anonsu. Visgi tai nebus senojo žaidimo tęsinys, o visiškai naujas žaidimas. Sid Meier’s Civilization: A New Dawn turėtų būti greitesnis ir labiau nugludintas nei jo pirmtakas, pritaikytas 2-4 žaidėjams. Žaidimo laukti vėlgi reikia iki šių metų pabaigos.


Wargaming.net jau buvo sudarę sutartį su Cryptozoic Entertainment ir Hobby World dėl žaidimo Master of Orion visatoje išleidimo (kuris pasirodė 2016 metais). Matyt to jiems pasirodė ne gana ir neseniai jie dar susikooperavo su Catalyst Games Lab, kurie išleis visą seriją žaidimų MoO visatoje. Pirmas jų bus kaladžių konstravimo (“deck building”) žaidimas dviems žaidėjams Master of Orion: Conquest.


Days of Wonder nieko nenustebino anonsavę jau šeštą žemėlapių paketą populiariajam Ticket to Ride žaidimui. Šį kartą tai dvipusis žemėlapis su Prancūzija vienoje pusėje ir Senaisiais JAV Vakarais kitoje. Prancūzijos žemėlapyje visi keliai bus pilki ir traukiant naujas traukinių kortas žaidėjas galės taip pat padėti ant žemėlapio vienos ar kitos spalvos kelią, kas diktuos kokios spalvos traukinukai turės būti dedami ant jo. Mintys įdomi, bet papildomai ant žemėlapio dėlioti spalvotas kelių juosteles gali greitai įgristi. Per daug judančių ir lengvai nustumiamų daiktų. Kitoje gi žemėlapio pusėje žaidėjams reikės pasirinkti savo miestą ir pirmas kelias turės prasidėti jame, o visi kiti keliai būtinai turės jungtis prie jau pastatytų. Tokių būdu būtų atkartojamas vienos traukinių kompanijos plėtojimas. Ši pusė taip pat palaikys iki 6 žaidėjų. Europoje nauji žemėlapiai pasirodys spalį (Essen mugės metu).


AEG anonsavo naują papildymą jų žaidimui Mystic Vale. Conclave pasirodys gruodį. Jo dėžutė leis sutalpinti visas iki šiol išleistas kortas. Taip pat šiame papildyme bus naujos Equinox taisyklės greitesniam žaidimui, bet papildomos startinės kaladės leidžiančios pakelti žaidėjų skaičių iki 6.


Plaid Hat Games anonsavo naują žaidimą jų StoryBoard linijoje. Stuffed Fables leis žaidėjams įsikūnyti į pliušinius žaisliukus ir patirti įvairius nuotykius su jais. O žaidimo taisyklių ir istorijų knyga kartu tarnaus ir kaip žaidimo lenta su vis naujų žemėlapių kiekviename lape. Kaip ir senesnis populiarus žaidimas Mice & Mystics, naujas irgi yra orientuotas į jaunesnę auditorija. Tai yra lengvas RPG žaidimas vaikams ir jų tėvams.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *